preskoči na sadržaj
Vijesti

Profesori u berbi grožđa

Berba grožđa zauzima važno mjesto u tehnologiji vina. To je prvi čin vinifikacije, a posljednji i jedini cilj vinogradarstva. Pravilnim određivanjem vremena berbe znatno se utječe na kvalitetu vina. Pravo vrijeme za berbu grožđa u školskom vinogradu bilo je jučer kada smo se okupili u ranim jutarnjim satima i krenuli u berbu kvalitetnog grožđa.


Nakon berbe grožđe je obrađeno na tradicionalan način muljača–ruljača-preša te se odmah obavila degustacija dobivenog mošta kako bismo utvrdili šećere i kiseline u moštu. Ova godina je bila pogodna za vinogradarstvo i u školskom vinogradu smo proizveli kvalitetno grožđe graševine i frankovke te očekujemo vino visoke kvalitete.

Kristina Horvat Vargović, prof.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Damir Najmenik   datum: 2. 10. 2015.

Tražilica

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


UPISI 2023./24. (prezentacije)

Korisni linkovi
Dnevni tisak





preskoči na navigaciju